Fenerbahçe’den Galatasaray’a tarihi transfer çalımı! Anlaşma tamam

Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda karşılaştığı Demir Grup Sivasspor’a 3-1 mağlup olarak zirve yarışında ağır bir yara alan Fenerbahçe’de gözler ara transfer dönemine çevrildi.

Ocak ayında yapacağı takviyelerle sezonun ikinci yarısında yeni bir başlangıç yapmayı isteyen sarı-lacivertliler, ezeli rakibi Galatasaray’ın da gündeminde yer alan yıldız futbolcuyla anlaşma sağladı. İşte detaylar.

Sezonu zirvede tamamlayarak hem 4. yıldızı takmak hem de şampiyonluk hasretine son vermek isteyen sarı-lacivertliler, iç ve dış transferde radikal kararlar almaya hazırlanıyor.

Teknik direktör Ersun Yanal’ın raporu doğrultusunda ilerleyen sarı-lacivertlilerde sportif direktör Damien Comolli, geçtiğimiz günlerde transfer çalışmalarıyla ilgili konuşmuştu.

Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Fransız futbol adamı, “Yaklaşan transfer dönemiyle ilgili de konuşmam gerekirse; önümüzdeki transfer süreci için açıkçası çalışmalarımızı eylül ayından beri yürütüyoruz.

Dördümüz sürekli olarak konuşuyoruz. Çünkü bildiğiniz gibi mali sınırlamalarımız var ve mali sınırlamalar içerisinde gerçekten çok yaratıcı olmalıyız.

Elimizde genç oyuncular var ve onları nasıl daha fazla geliştirebiliriz, takıma nasıl daha fazla tecrübeli oyuncular katabiliriz, sürekli olarak bunların konuşmasını gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ocak ayında yapacağı birkaç takviyeyle takımı güçlendirmeyi amaçlandıran sarı-lacivertlilerin önceliği ise sol bek ve golcü transferi.

Fenerbahçe, Hasan Ali Kaldırım’ın Audi Cup’ta oynanan Bayern Münih maçında sakatlanmasının ardından ligin 8. haftasında oynanan Yukatel Denizlispor maçına kadar sol beksiz yoluna devam etmişti.

Hasan Ali’nin tekrar sakatlanması üzerine Fenerbahçe, sezonun ikinci yarısında da aynı sıkıntıyı yaşamamak için bu bölgeye mutlaka bir transfer yapmak istiyor.

GALATASARAY’A 2. MURIQI ÇALIMI!

Fenerbahçe’de devre arası için sol bek çalışması gündemdeki yerini korurken, Galatasaray’a ikinci Muriqi çalımı atmaya hazırlanılıyor.

Sarı-lacivertliler sezon başında golcü futbolcuyu adeta ezeli rakibinin elinden kapmıştı. Fenerbahçe, şimdi de Galatasaray’ın bir başka transfer hedefini kadrosuna katmak üzere. İşte gündemi sarsacak transfer girişiminin detayları;

Fenerbahçe yönetimini sezon başında en çok uğraştıran konulardan biri sol bek transferiydi. Sarı lacivertliler uzun süre Roma’nın Sırp futbolcusu Aleksandar Kolarov ile görüştü. Son güne dek görüşmeler yapıldı ancak 34 yaşındaki oyuncu ikna edilemedi.

Kolarov gibi gündemde olan diğer isim Lazio’da forma giyen Arnavut asıllı Danimarkalı Riza Durmisi idi. Bu oyuncuyla da anlaşma sağlayamayan Fenerbahçe, aynı günlerde genç Abdülcebrail Akbulut’u da BB Erzurumspor’a kiralık gönderince takım sezona tek sol bekle; Hasan Ali Kaldırım’la başladı.

Ancak Hasan Ali de daha önce hiç görülmemiş biçimde sakatlıklardan yakasını kurtaramayınca devre arasında bir sol bek transferi şart oldu.

MILAN 15 MİLYON EURO ÖDEMİŞTİ

Avrupa’da forma giyen çok sayıda sol beki transfer listesine alan sarı lacivertli yönetim, Milan’da oynayan Ricardo Rodriguez’de karar kıldı.

İtalyan ekibinin 2017 yılında 15 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Wolfsburg’dan transfer ettiği Rodriguez, bu sezon sadece 4 maçta forma şansı bulduğu için takımdan ayrılmak istiyor.

27 yaşında ve 1.80 metre boyundaki oyuncuyu 1.5 yıllığına kiralamak isteyen Fenerbahçe, Milan ile her konuda anlaşma sağladı.
Sarı lacivertliler önümüzdeki günlerde masaya oturacakları Rodriguez’i de ikna ederse transfer gerçekleşecek.

THEO ÇOK GOLCÜ

Theo Hernandez, 13 maçtır üst üste oynuyor ve sol bek olmasına rağmen 4 gol attı. Bu gol sayısı, Ricardo Rodriguez’in 92 maçlık Milan kariyerinde attığı gol sayısıyla aynı.

MİLLİ TAKIMDA BANKO

Rodriguez, İsviçre Milli Takımı’nın halen direkt oyuncusu. Zaten 2020 Avrupa Şampiyonası’ndaki grup maçında Türkiye’nin rakibi olması kesin gibi.

Hürriyet’te yer alan habere göre Rodriguez, son dönemde milli takımda orta sahanın solunda ve stoperde kullanıldı.

SOL STOPER DE OYNAR

27 yaşındaki futbolcu, ihtiyaç halinde sol stoper pozisyonunda da kullanılabilir. Oyun kurmaya ciddi katkı sağlayabilir.

OYUN GÖRÜŞÜ YÜKSEK

Bir bek için oyun görüşü yüksektir. Kolay kolay pozisyon hatası yapmaz. En önemli özelliği mücadeleci bir yapıya sahip olması. Rodriguez, Fenerbahçe’de duran toplarda da etkili bir opsiyon olacaktır.

Kaynak: A Spor