OGM Ormanspor 64 – Fenerbahçe Öznur Kablo 72

Fenerbahçe Öznur Kablo, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 5. haftasında OGM ORmanspor’a konuk oldu.

Fenerbahçe Öznur Kablo, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi beşinci hafta maçında OGM Ormanspor’a konuk oldu. Sarı lacivertliler, M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 72-64 galip ayrıldı.

Victor Lapena yönetimindeki Fenerbahçe Öznur Kablo maça; Olcay Çakır Turgut, Cecilia Zandalasini, Tuğçe Canıtez, Satou Sabally ve Kia Vaughn beşiyle başladı.

SARI LACİVERTLİLER LİGDE 5’TE 5 YAPTI

Sarı lacivertlilerin karşılaşmadaki ilk sayıları Kaptan Tuğçe Canıtez ile gelirken; Satou Sabally’nin turnikesiyle fark 5 sayıya kadar çıktı (6-11). OGM Ormanspor Janeen Walker ile farkı indirse de Fenerbahçe Öznur Kablo son bölümde Kiah Stokes ve Sevgi Uzun ile skor avantajını eline aldı. Sarı lacivertliler, Jasmine Thomas’ın turnikesiyle ilk çeyreği 25-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Jasmine Thomas’ın üç sayılık isabetiyle başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Olcay Çakır Turgut ile farkı çift hanelere çıkardı (24-35). Kia Vaughn ile boyalı alanda sayılar üretmeye devam eden sarı lacivertliler, soyunma odasına 47-31 önde gitmeyi başardı.

Soyunma odasından Kia Vaughn’un serbest atışlarıyla dönen Fenerbahçe Öznur Kablo, Sevgi Uzun’un üç sayılık isabetiyle skoru 41-53 yaptı. Bu bölümde sayılar üretmesine rağmen savunmada sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe Öznur Kablo, üçüncü çeyreği 60-49 önde bitirdi.

Son çeyreğe Sevi Uzun’un üç sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, rakibinin serisini de yine Sevgi ile bozdu (57-65). Karşılaşanın bitimine iki dakika kala fark 1 sayıya inince son bölüm oldukça çekişmeli geçti. Satou Sabolly’nin serbest atışlarıyla skoru 64-67’ye getiren Fenerbahçe Öznur Kablo, Cecilia Zandalasini’nin sayıları maçın sonucunu belirledi. Sarı lacivertliler, OGM Ormanspor’u 72-64 mağlup ederek ligde 5’te 5 yapmayı başardı.

Kaynak: Fenerbahce.org